1 decembrie – Să-i cinstim cum se cuvine pe făuritorii Marii Uniri

Primăria Caransebeș, Episcopia Banatului Montan și Casa de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiș și Sebeș, organizează un program amplu de manifestări dedicate zilei de 1 decembrie

✏ Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro
⏰Data: 27 noiembrie 2018
📰Secțiune: Anunțuri

Evenimentele vor debuta în seara zilei de vineri, 30 noiembrie, începând cu ora 18:00, ziua de cinstire a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat și ocrotitorul României, în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru”. Sunt așteptați iubitorii de muzică clasică pentru a se putea bucura de o seară memorabilă cu soprana Ianna Novac din Basarabia și Cvartetul „Passione”.

În ziua când aniversăm un secol de la cel mai important eveniment care a marcat pentru totdeauna istoria poporului român, sâmbătă, 1 decembrie 2018, sunt invitați toți caransebeșenii și nu numai să ia parte la momentul de rugăciune, la un program oferit de garda de onoare a unităţii militare din Caransebeş și la un spectacol folcloric.

În Piața „Elie Miron Cristea”, în fața Catedralei „Învierea Domului”, va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru făuritorii Mari Uniri și o slujbă de mulțumire și de binecuvântare, pentru întreg poporul român. De asemenea, va fi și un program de cântece patriotice, alocuțiuni din partea oficialităților, parada dispozitivului de onoare și depunere de flori la Crucea Identității și Demnității Naționale.

Ziua va continua cu un spectacol folcloric „Cântec, joc și voie bună” oferit de Ansamblul „Doina Banatului” și invitații săi: Robert Târnăveanul și Norica Hațegan, precum și cu masa tradițională.

În după-amiaza zilei de 1 decembrie, începând cu ora 19:00, Compania de teatru „Civic Art” din București va susține un spectacol intitulat „Ziditori ai Marii Uniri”, dedicat centenarului Unirii, la Casa de Cultură. Intrarea va fi liberă la toate manifestările organizate cu prilejul comemorării făuritorilor Marii Uniri, cei care în vremuri grele au dat dovadă de multă dragoste față de Dumnezeu și față de această țară.