„Alba Iulia, Cetatea Unirii” în Cetatea Caransebeșului

Luni, 12 noiembrie, începând cu ora 16, la Cinema „Luna” din Caransebeș, va avea loc prezentarea filmului documentar „Alba Iulia, Cetatea Unirii”, realizat de Trinitas TV

✏ Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

⏰Data: 8 noiembrie 2018

📰Secțiune: Anunțuri

În Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, la împlinirea unui secol de când dezideratul neamului românesc s-a împlinit, Trinitas TV a realizat filmul „Alba Iulia, Cetatea Unirii” cu scopul de a ilustra importanța evenimentului central al istoriei poporului român și de a aduce un omagiu făuritorilor Marii Uniri, printre care s-au numărat, pe lângă oamenii politici, și mulți slujitori ai Bisericii, dar și oameni de cultură.

Întrucât, în urmă cu 100 de ani, și din Cetatea Caransebeșului a pornit o delegație însemnată spre „Cetatea Unirii”, luni, 12 noiembrie, începând cu ora 16, la Cinema „Luna”, va avea loc difuzarea filmului, care va fi însoţită de explicaţii suplimentare şi discuţii moderate de către Pr. Prof. Univ. Dr. Florin Dobrei, titularul catedrei de Istoria Bisericii Ortodoxe Române a Facultăţii de Teologie din Caransebeş.

Centenarul Marii Uniri ne poartă așadar pașii duhovnicești spre Alba Iulia, Cetatea Unirii, spre făuritorii României nu doar mari, ci mai ales unite, unite în credință, în identitatea națională, în cuget și simțiri, ceea ce continuă să fie un exemplu de dragoste de patrie și de sacrificiu pentru România actuală.