Navigare: Acasă » Actualitate » Anunțuri » Biserica așezământului social-monahal „Țara Almăjului” va fi târnosită


Biserica așezământului social-monahal „Țara Almăjului” va fi târnosită

Ziua de 29 august, 2018 va fi pentru așezământul social-monahal „Țara Almăjului” una deosebit de importantă

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro / Data: 27 august 2018

La sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, când acest așezământ își sărbătorește cel de-al doilea hram, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va târnosi biserica mănăstirii. Din anul 2013, când a fost pusă piatra de temelie s-a lucrat intens la ansamblul monahal, iar în prezent biserica este finalizată și amenajată pentru a se putea săvârși sfintele slujbe. De asemenea, este construit și un corp de chilii. Preasfințitul Lucian va binecuvânta miercuri lucrările efectuate și va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi, un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Sunt așteptați să ia parte la această bucurie credincioșii din toată Valea Almăjului, dar și din alte zone ale țării noastre pentru a se ruga împreună cu Părintele Episcop Lucian, cu soborul de preoți, diaconi și cu obștea mănăstirii.

Piatra de temelie a acestui așezământ mănăstiresc ce are hramul principal „Învierea Domnului” a fost pusă în 22 septembrie, 2013, de către Preasfințitul Părinte Lucian, reînviind astfel în acest loc tradiția monahală întreruptă în jurul anului 1459, când apare pentru ultima dată aici o mânăstire de călugări, distrusă probabil la una dintre incursiunile străine de neam și credință din zonă, așa cum reiese dintr-un act păstrat în Arhivele Naționale din Budapesta.