Bucurie duhovnicească în Parohia Bârza

În după-amiaza duminicii a 23-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a efectuat o vizită pastorală în Parohia Bârza din Protopopiatul Băile Herculane

✏ Autor: Serviciul Protopopesc

⏰Data: 22 octombrie 2018

📰Secțiune: Pastoral

În după-amiaza duminicii a 23-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a efectuat o vizită pastorală în localitatea Bârza din Protopopiatul Băile Herculane. Aici Părintele Episcop s-a rugat împreună cu credincioșii acestei comunități parohiale la Slujba Vecerniei, oficiată în Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate. Ierarhul a săvârșit sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi.

La săvârșirea Slujbei Vecerniei au fost prezente și autoritățile locale, dar și un grup de copii și tineri îmbrăcați în haine tradiționale, bucuroși fiind de prezența Ierarhului în parohia lor. Răspunsurile la strană au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

La final, Preasfințitul Părinte Lucian a adresat un cuvânt de învățătură tuturor credincioșilor prezenți, printre care foarte mulți copii și tineri.

În Parohia Bârza locuiesc aproximativ 780 de credincioși, care se roagă împreună cu părintele paroh Bogdan Belu, în Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, ridicată în anul 1808. În centrul localităţii se află monumentul eroilor şi o piatră funerară pe care sunt gravate numele luptătorilor căzuţi în cele două războaie mondiale.