Navigare: Acasă » Actualitate » Cotidian » Cerc pastoral-misionar în Parohia Lăpușnicu Mare


Cerc pastoral-misionar în Parohia Lăpușnicu Mare

Astăzi, 13 august, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Lăpușnicu Mare a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului din Protopopiatul Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc / Data: 13 august 2018

În prezența părintelui protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane, Parohia Lăpușnicu Mare a găzduit astăzi întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului, sub coordonarea părintelui Mihail - Constantin Călin de la Parohia Șopotu Nou. Întrunirea a debutat prin oficierea Acatistului Adormirii Maicii Domnului de către un sobor de preoți format din părintele Martin Valușescu din Parohia Pătaș, părintele Cătălin Primejdie din Parohia Prigor și părintele Pavel Iovănescu de la Parohia Prilipeț. Aflându-ne în Anul Centenar, soborul de preoți a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru Făuritorii Marii Uniri de la 1918 din satele aparținătoare Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Ion Stroiescu de la Parohia Dalboșeț, pe tema Evangheliei din Duminica a 12-a după Rusalii, vorbind despre „Tânărul bogat”. După rostirea cuvântului de învățătură, părintele Răzvan Rădoi din Parohia Eftimie Murgu a susținut un referat cu tema „Ierarhi și preoți militanți pentru unitatea credinței și a neamului în Transilvania”, arătând că „evenimentul petrecut la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918 aparține nu doar unei zile sau unui an, ci întregii noastre istorii, idealul unității naționale străbătând toate epocile și însuflețind pe românii din toate laturile gliei strămoșești. Biserica a luptat întodeauna pentru drepturile, cultura și naționalitatea celor pe care i-a unit în jurul lui Hristos”.

În continuare, preoții din arealul cercului, împreună cu părintele protopop, au continuat discuțiile pe marginea temei referatului.

Întrunirea din această lună s-a încheiat cu discuții despre câteva probleme administrative și duhovnicești cu care se confruntă parohiile, cu o agapă frățească, dar nu în ultimul rând, părintele protopop Iosif Frenț, a mulțumit preoților pentru prezență, slujire și cuvintele de învățătură.