Navigare: Acasă » Actualitate » Anunțuri » Festival de Operă și Operetă la Timișoara


Festival de Operă și Operetă la Timișoara

În luna august, Teatrul de Vară din Parcul Rozelor din capitala Banatului va găzdui a XIV-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber

Sursa: www.ziarullumina.ro / Data: 4 august 2018

Melomanii timișoreni sunt așteptați să urmărească opt spectacole de genuri diferite: operă, operetă, musical, balet și operă pentru copii. La toate spectacolele susținute de artiști, intrarea este liberă.

Programul festivalului este următorul: vineri, 24 august 2018, ora 20:30, este programat spectacolul de operă cântat în limba italiană și titrat în limba română "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini și "Seherezada" de Nicolai Rimski-Korsakov - spectacol de balet. Sâmbătă, 25 august, ora 20:30, este programat spectacolul de operă interpretat în limba română "Liliacul" de Johann Strauss. Duminică, 26 august, ora 11:00, va avea loc musicalul pentru copii interpretat în limba română "Micuța Dorothy" de Marius Teicu, iar de la ora 20:30 este programat spectacolul de operă cântat în limba italiană și titrat în limba română "Boema" de Giacomo Puccini. Cea de-a doua parte a Festivalului de Operă și Operetă va debuta vineri, 31 august 2018, ora 20:30, când este programată Gala Johann Strauss. Sâmbătă, 1 septembrie, la ora 20:30 are loc spectacolul de operetă interpretat în limba română "Văduva veselă" de Franz Lehar. Duminică, 2 septembrie 2018, ora 20:30, este programat spectacolul de operă cântat în limba italiană și titrat în limba română "Nabucco" de Giuseppe Verdi. Festivalul a ajuns la a 14-a ediție și este organizat, ca în fiecare an, de Opera Naţională Română Timişoara.