Navigare: Acasă » Actualitate » Tineret » „Ghiozdane cu bucurii” pentru elevii din Caraș-Severin


„Ghiozdane cu bucurii” pentru elevii din Caraș-Severin

În această perioadă, la nivelul Episcopiei Caransebeșului, se află în plină desfășurare campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”, acțiune care își propune să sprijine copiii aflați în dificultate să meargă la școală, oferindu-le, în acest scop, ghiozdane complet echipate și dotate cu cele necesare

Autor: Departamentul de Tineret / Data: 26 septembrie 2018

În această perioadă, la nivelul Episcopiei Caransebeșului, se află în plină desfășurare campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”, acțiune care își propune să sprijine copiii aflați în dificultate să meargă la școală, oferindu-le, în acest scop, ghiozdane complet echipate și dotate cu cele necesare.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 10 septembrie - 5 octombrie 2018 se desfășoară, la nivel eparhial, cea mai amplă acțiune de sprijinire a elevilor în scopul prevenirii abandonului școlar, acțiune care vizează școlarii din toate ciclurile de învățământ, de pe întreg cuprinsul județului.

Campania se desfășoară pentru al treilea an consecutiv și desfășoară la inițiativa membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Caraș Severin, a mai multor unități de învățământ din județ, a Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, precum și a altor instituții și asociații, precum: Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, Asociația „Din inimă pentru inimă” și a altor instituții de profil. Și în acest an, campania beneficiază de sprijinul magazinelor Refill din municipiul Reșița, precum și a altor oameni de bine, de la diverse organizații.

De asemenea, în toate bisericile eparhiei, la îndemnul chiriarhului locului, se desfășoară o colectă în bani pentru sprijinirea celor aflați în nevoi, iar, în paralel, voluntarii împreună cu cadrele didactice identifică beneficiarii campaniei, având prioritate copiii fără posibilități,dar cu rezultate bune la învățătură.

Primele 60 de ghiozdane au fost deja distribuite în aceste zile la Reșița, la beneficiarii centrelor de zi „ABC” și „Maria” din subordinea Primăriei municipiului de pe Bârzava, de către echipe de voluntari ai ATOR Banatul de Munte, ai Centrului de Tineret Moniom și ai Protopopiatului Reșița. Acțiuni similare se vor desfășura în perioada următoare atât în principalele orașe, cât și în zonele rurale ale județului.

Cei care doresc să sprijine campania pot face acest lucru donând sume de bani sau rechizite noi, atât în urnele special amenajate în biserici, școli sau locații alte partenerilor, contactând voluntarii ATOR Banatul de Munte (persoană de contact: Anita Radics, telefon: 0726.561.449) sau direct în contul bancar al proiectului.