Navigare: Acasă » Actualitate » Cotidian » Întrunirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei


Întrunirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei

Astăzi, 10 august, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Crușovăț a avut loc Întrunirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei, al Protopopiatului Băile Herculane

Autor: Serviciul Protopopesc / Data: 10 august 2018

Astăzi, 10 august, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Crușovăț, sub coordonarea părintelui Zaharia Cocie de la Parohia Verendin, a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Domașnea - Valea Cernei. Cu ocazia acestei întâlniri, aflându-ne în Postul Adormirii Maicii Domnului, a fost oficiat Acatistul Adormirii Maicii Domnului și o slujbă de pomenire pentru Făuritorii Marii Uniri de la 1918 din satele aparținătoare Cercului pastoral-misionar Domașnea Vacea-Cernei. Slujbele au fost oficiate de către părintele Pau Pervulescu din Parohia Luncavița și de către părintele Moise Olariu din Parohia Cănicea.

În cadrul acestei întâlniri a fost susținută o predică despre „Praznicul Adormirii Maicii Domnului”, de către părintele Nicolae Pereș de la Parohia „Schimbarea la Față” din Băile Herculane și un referat cu tema „Atitudinea Bisericii față de actul Unirii din 1918”, susținut de către părintele Moise Olariu.

După prezentarea referatului, preoții din arealul cercului, împreună cu părintele protopop Iosif Frenț, au continuat discuțiile cu păreri, impresii, comentarii pe marginea referatului.

Întâlnirea s-a încheiat cu comunicări administrative și o agapă frățească, urmând ca luni, 13 august, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Lăpușnicu Mare să se desfășuare întrunirea Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului, așteptată de noi discuții angrenante și ziditoare de suflet.