Biserica din Valea Bolvașnița va fi târnosită

04.07.2018

Duminică, 8 iulie, Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Valea Bolvaşniţa, Protopopiatul Băile Herculane, va fi târnosită

Autor: Claudiu Românu

Pentru credincioșii din Parohia Valea Bolvașnița, Duminica a 6-a după Rusalii va fi o zi de mare sărbătoare. Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Valea Bolvaşniţa, Protopopiatul Băile Herculane, va fi târnosită, duminică, 8 iulie, după ce s-au săvârșit ample lucrări de înfrumusețare a locașului de cult.

Slujba de sfințire va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, începând cu ora 9.00, urmând să se săvârșească Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care va participa și un sobor de preoți și diaconi, prezent fiind și părintele protopop Iosif Frenț, protoiereu al Protopopiatului Băile Herculane.

Biserica Ortodoxă din Valea Bolvașnița îl are ca ocrotitor Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Aceasta a fost ridicată în anul 1793. A fost sfințită la data de 6 mai 1796, iar începând cu anul 1962, când a avut loc inaugurarea şcolii şi a căminului, ruga satului a fost mutată de la prăznuirea Sfântului Gheorghe, în prima duminică a lunii septembrie. În anul 2016, Biserica a fost resfințită de Părintele Episcop Lucian, după ce s-au oficiat lucrări de renovare. Parohia îl are ca paroh pe părintele Solomon Sîrbu, preot la Valea Bolvașnița din anul 2013.

Până în anul 1968, Valea Bolvaşniţa a fost reşedinţă de comună, care intra în componenţa fostului raion Orşova din regiunea Banat, cu sediul administrativ la Timişoara, iar din 1968 Valea Bolvaşniţa a fost declarată sat component al comunei Mehadia din judeţul Caraş-Severin.

Localitatea a cunoscut de-a lungul timpului o viaţă cultural-spirituală bogată, păstrându-se numeroase obiceiuri care reflectă atât dragostea pentru frumos cât şi unele obiceiuri legate de viaţa tradiţional economică a satului.

Navigare: Acasă » Actualitate » Anunțuri » Biserica din Valea Bolvașnița va fi târnosită