Înscrieri participanți la Școala de vară „Credința altfel”

01.07.2018

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează, în această perioadă, înscrieri pentru tinerii din eparhie care doresc să participe la Școala de vară "Credința altfel", care se va desfășura în perioada 5-11 august 2018 la Complexul de agrement "Arcidava" de la Vărădia

Autor: Departamentul de Tineret

Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Școala de vară "Credința altfel" este un excelent prilej pentru tinerii din eparhie de a îmbina activitățile cultural-educative în context non-formal, cu un program de rugăciune și formare duhovnicească și, desigur, cu activități de socializare și divertisment specifice vacanței de vară.

Sunt așteptați să participe tineri cu vârsta între 14-24 de ani de pe întreg cuprinsul eparhiei, dornici să descopere sau să redescopere frumusețile și tainele Ortodoxiei prin activități dintre cele mai diverse, care Îl au în centrul lor pe Însuși Hristos - pedagogul și catehetul desăvârșit, care se descoperă fiecăruia pe măsura înțelegerii și a căutărilor sale.

Și în acest an, în cadrul școlii de vară vor sosi invitați din diferite domenii de activitate, care vor împărtăși tinerilor participanți "povești de viață" din care aceștia vor putea desprinde învățături valoroase pentru viitorul lor.

În selecția tinerilor participanți se va ține seama și de această dată de o serie de criterii, precum: participarea efectivă a tinerilor la viața liturgică și socială a Bisericii, apartenența tinerilor la o organizație de tineret a Bisericii - ATOR Banatul de Munte sau centrele de tineret din cuprinsul eparhiei, precum și elevii cu rezultate foarte bune la învățătură și la olimpiadele școlare. Pentru că tabăra se dorește a fi și o recompensă pentru cei mai activi tineri, vor avea prioritate tinerii care s-au implicat sau se implică voluntar în proiectele sociale și catehetice ale Bisericii, la nivel eparhial sau la nivel parohial.

Astfel, tinerii care doresc să participe la Școala de vară "Credința altfel" 2018, sunt rugați să completeze formularul de înscriere pus la dispoziție de Departamentul de tineret al eparhiei, persoană de contact: Anita Radics - responsabil ATOR Banatul de Munte, tel. 0726.561.449, e-mail: ator.bm@yahoo.com.

Termenul până la care doritorii - tineri cu vârsta între 14-24 ani - se pot înscrie, în condițiile mai sus amintite, este 8 Iulie 2018.

Navigare: Acasă » Actualitate » Anunțuri » Înscrieri participanți la Școala de vară „Credința altfel”