Navigare: Acasă » Actualitate » Cotidian » Mănăstirea Brebu și-a sărbătorit hramul


Mănăstirea Brebu și-a sărbătorit hramul

Părintele protopop al Protopopiatului Băile Herculane a participat luni la cinstirea hramului Așezământului monahal din Brebu

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro / ⏰ Data: 2 octombrie 2018

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, Mănăstirea Brebu și-a prăznuit hramul, prilej cu care Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a sutelor de credincioși veniți să aducă închinare Maicii Domnului. Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, alături de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind oferite de grupul psaltic Ethos.

"La Liturghia oficiată la Mănăstirea Brebu i-am îndemnat pe toți credincioșii ca, la sfârșitul acestei săptămâni, în 6 și 7 octombrie, să meargă cu toții foarte hotărâți și determinați la vot și să spună un DA hotărât pentru familia tradițională, pentru familia normală, pentru familia alcătuită dintre un bărbat și o femeie, familia binecuvântată de Dumnezeu în Rai și binecuvântată prin prezența Sa la nunta din Cana Galileii. Așadar, credem că și de această dată Cuvântul Evangheliei care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii a fost înțeles de toți credincioșii, și anume Cuvântul Mântuitorului care ne spune: «Fericiți sunt și cei care ascultă Cuvântul Domnului și îl împlinesc pe el». Suntem fericiți dacă ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, dar și atunci când îl împlinim în viața noastră. Suntem chemați la mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu, suntem chemați să mărturisim credința noastră în Preasfânta Treime, în valorile și principiile moralei creștine, de aceea, am dori să le spunem și celor indiferenți și indolenți că trebuie să iasă din casă mai întâi ca să se roage la Biserică și apoi să mărturisească public credința în Dumnezeu și credința în cuvintele și principiile Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că familia este celula societății, dar și mica biserică sau biserica de acasă, familia tradițională, alcătuită dintr-un bărbat, dintr-o femeie și copiii care se nasc cu binecuvântarea lui Dumnezeu, cresc din punct de vedere spiritual și se formează pentru a deveni aici, pe Pământ, buni cetățeni, buni creștini și buni români, dar se formează și pentru a deveni buni cetățeni ai Raiului", a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Bucuria duhovnicească a fost întregită de aducerea spre închinare a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Măru. Dintre credincioșii prezenți, un număr mare s-au împărtășit la timpul potrivit cu Sfintele Taine, împletind astfel rugăciunea și închinarea cu unirea trupească și sufletească cu Hristos. De asemenea, părintele Gheorghe Șuveți a dat citire Apelului Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit "Valea Popii", necesar construirii unei așezări monahale. Biserica a fost construită între anii 1997-1998, iar așezământul monahal Brebu a fost ridicat la rangul de mănăstire de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2000, la propunerea chiriarhului locului. Sfântul locaș a fost înfrumusețat și consolidat între anii 2006 - 2011 prin osteneala monahiei Magdalena Ghindaș, stareța mănăstirii dimpreună cu obștea monahală.