Mănăstirea Brebu și Mănăstirea Călugăra își vor sărbătorii hramul

Luni, 1 octombrie, la sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului” mai multe așezăminte monahale din Episcopia Caransebeșului își serbează hramul

✏ Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro 
⏰Data: 30 septembrie 2018
📰Secțiunea: Anunțuri

Anul acesta bucuria duhovnicească a obștii monahale și a credincioșilor Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin va fi împlinită de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va oficia sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi în altarul de vară al mănăstirii. 

De asemenea, pelerinii care aleg la această sărbătoare să se roage împreună cu ierarhul și cu obștea monahală de la Brebu vor avea posibilitatea să se închine și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ce va fi adusă de la Parohia Măru. Datată din anul 1520, icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Parohia Măru a fost pictată în muntele Athos şi donată parohiei. Această icoană a rămas la evlavia credincioşilor prin minunile pe care le-a făcut salvând din primejdii satul şi tămăduind bolnavii care s-au închinat înaintea ei cu credinţă.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit „Valea Popii”, necesar construirii unei așezări monahale. Biserica a fost construită între anii 1997-1998, iar așezământul monahal Brebu a fost ridicat la rangul de mănăstire de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2000, la propunerea chiriarhului locului. Sfântul locaș a fost înfrumusețat și consolidat între anii 2006 - 2011 prin osteneala monahiei Magdalena Ghindăș, stareța mănăstirii dimpreună cu obștea monahală. 

Și la Mănăstirea Călugăra va fi zi de hram luni, astfel că, Sfânta Litughie va fi săvârșită din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial. În urma înfrățirii dintre Mănăstirea Călugăra și Mănăstirea Kosijerevo din Muntenegru, la hram va participa și o delegație a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, care aduce spre închinare și moaștele Sf. Ap. și Ev. Luca. Credincioșii vin cu evlavie la acest așezământ monahal să se roage la icoana făcătoare de minuni a Macii Domnului ce ascultă neputinţele şi necazurile oamenilor, revărsând asupra celor care vin mângâiere, alinare şi binecuvântare.