Praznicul Bobotezei la Schitul Bogâltin

Doborând temperatura de afară, numeroși credincioși au fost prezenți la Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bogâltin pentru a prăznui Botezul Domnului

✍Autor: Ieromonah Filotei Gherman
⏰Data: 7 ianuarie 2019
📰Secțiune: Pastoral

Deși drumul până la schitul nostru este greu accesibil, iar temperatura de afară afirmă cu tărie proverbialul „ger al Bobotezei”, totuși, mai mulți oameni au înfruntat aceste obstacole și au venit să fie părtași rugăciunii noastre la acest slăvit praznic.

După rugăciunea Amvonului, în cadrul Sfintei Liturghii, am ieșit cu toții, în procesiune, în dangăt de clopot, la izvorul de lângă altarul bisericii schitului nostru, unde am săvârșit slujba Sfințirii celei Mari a apei, iar credincioșii prezenți au putut să-și ia acasă Aghiazma Mare.

Credincioșilor li s-a explicat în cuvântul de învățătură despre importanța și modul de folosire al Aghiasmei Mari, dar și despre marea binecuvântare primită prin aceasta. Alături de slujbele din vinerea sfintelor pătimiri și din noaptea Învierii, sfințirea apei de Bobotează este cea de-a treia sărbătoare când Biserica iese cu slujba în afara locașului de cult.