Navigare: Acasă » Actualitate » Cotidian » Profesorii de Religie reuniți în ședință de lucru la început de an școlar


Profesorii de Religie reuniți în ședință de lucru la început de an școlar

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din Reșița s-a desfășurat joi, 27 septembrie, o întâlnire de lucru a profesorilor de Religie din cadrul Episcopiei Caransebeşului la început de an școlar

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro / ⏰ Data: 29 septembrie 2018

La această consfătuire a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele consilier cultural al eparhiei, arhim. Casian Rușeț, inspectorul general școlar adjunct al ISJ CS, prof. Constantin Nicolăescu, părintele inspector pe disciplina religie, Nicolae Chiosa, părintele inspector al Departamentului de tineret din cadrul Episcopiei Caransebeșului, Mihai Ciucur, președintele Comitetul Județean al Coaliției pentru Familie Caraș-Severin, doamna profesor Lavinia Popp, precum și toți profesorii metodiști și profesorii de religie din județul Caraș-Severin.

În deschidere doamna profesor Lavinia Popp a prezentat câteva materiale referitoare la organizarea Referendumului pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie, explicând cât de important este acest demers pentru viitorul țării noastre.

În continuare părintele inspector Mihai Ciucur a prezentat activitățile cu copiii și tinerii din Episcopia Caransebeșului ce s-au desfășurat pe parcursul anului trecut în urma colaborării Bisericii cu Școala prin programele Patriarhiei Române, dar și la nivel local.

Pentru o educație religios-moral cât mai accesibilă elevilor Preasfințitul Părinte Lucian i-a îndemnat pe profesorii de religie să privească cu multă responsabilitate materia pe care o predau, ținând cont de tulburările din societatea noastră.

„Consfătuirea profesorilor de religie a fost un bun prilej pentru a ne reafirma disponibilitatea atât a celor de la inspectorat și a celor de la centrul eparhial, cât și a profesorilor de religie, de a implementa proiectele educaționale ale Patriarhiei Române pe de-o parte, dar și proiectele pe care fiecare profesor de religie, sau cei care s-au constituit în grupuri de lucru, să le poată implementa în eparhia noastră. În zilele pe care cu toții le trăim este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate între profesorii de religie, între Inspectoratul Școlar Județean și între instituțiile de cult pentru a consolida tot ceea ce înseamnă valorile creștine și valorile tradiționale, drept pentru care s-a făcut un apel de conștiință pentru fiecare profesor de religie având în vedere Referendumul care ne responsabilizează în zilele care urmează”, a subliniat părintele consilier Casian Rușeț.

Un subiect important pe ordinea de zi l-a constituit și organizarea Olimpiadei de Religie și Olimpiadei Naționale Interseminariale ce se va desfășura în acest an școlar, apreciindu-se participarea, implicarea și rezultatele ce au fost obținute anul trecut la aceste competiții.