Navigare: Acasă » Actualitate » Anunțuri » Sărbătoare în Parohia Eftimie Murgu


Sărbătoare în Parohia Eftimie Murgu

Duminică, 12 august, în Parohia Eftimie Murgu va fi o zi de sărbătoare, săvârșindu-se Taina Sfântului Maslu

Autor: Claudiu Românu / Data: 11 august 2018

Duminică, 12 august, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Eftimie Murgu se va săvârși Taina Sfântului Maslu. Începând cu ora 20.00, la intrarea în comuna Eftimie Murgu va fi întâmpinată Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care va fi adusă de la Mănăstirea Călugăra.

Comoara cea nepreţuită a mănăstirii Călugăra este Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care ascultă neputinţele şi necazurile oamenilor, revărsând asupra celor care vin mângâiere, alinare şi binecuvântare. Cele mai multe date despre minunile săvârşite la icoana Maicii Domnului le avem din tradiţia orală, foarte puţine dintre ele fiind consemnate în scris. Se spune despre icoană că ar fi o copie a icoanei Maicii Domnului Prodomița, care se află în Sfântul Munte. O întâmplare minunată legată de această icoană a fost consemnată într-o cronică veche. Icoana, spune cronica, a fost luată de credincioşi şi dusă în biserica din Oraviţa, dar după două zile icoana dispăruse din locul de unde fusese pusă spre închinare, întorcându-se în peşteră fără ca mâna omenească să o fi atins. Această minune l-a determinat pe tânărul teolog Alexie să intre în cinul monahal fără acordul părinţilor lui.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi purtată în procesiune de la intrarea în comuna Eftimie Murgu, până la biserica din parohie, acolo unde se va săvârși Taina Sfântului Maslu, de către părintele Iosif Frenț, protopop al Protopopiatului Băile Herculane, alături de un sobor de preoți.

Vă așteptăm cu drag!