Schitul Feneș în straie de sărbătoare

Vineri, 9 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul Feneș din Județul Caraș-Severin, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal

✏ Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro
⏰Data: 10 noiembrie 2018
📰Secțiune: Cotidian

Vineri, 9 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul Feneș din Județul Caraș-Severin, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal. Credincioșii veniți în număr mare din toate zonele țării s-au putut ruga la Sfântul Nectarie ocrotitorul schitului și s-au închinat și la fragmente din moaștele acestui sfânt vindecător de boli, ce se află în biserica așezământului de la Feneș.

„Ne bucurăm că avem în Episcopia noastră un așezământ monahal ocrotit de acest sfânt atât de iubit de românii ortodocși și de toți ortodocșii. A devenit insula Eghina loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși din toată lumea și este important că cei care nu au putut să ajungă astăzi în insula Eghina, au ajuns aici. Vin foarte mulți credincioși și pelerini să se roage Sfântului Nectarie, care este grabnic ajutător bolnavilor și mai ales bolnavilor de cancer. Îl rugăm pe Sfântul Nectarie să ocrotească pe mai departe acest așezământ și să-i vindece pe toți credincioșii bolnavi care astăzi au venit aici sau vor veni ca să se roage cu evlavie și cu multă credință acestui sfânt, căci sfinții mijlocesc înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea și vindecarea noastră. Le dorim tuturor celor ce au venit aici să aibă folos duhovnicesc, iar pașii făcuți astăzi în acest loc sfânt și binecuvântat să fie numărați de îngerul păzitor și numele lor să fie scrise în cartea vieții”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian la finalul sfintei slujbe.

Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a luat fiinţă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Cadrul natural, alcătuit din păduri de fag şi brad, oferă un cadru prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

În cursul anului, dar mai ales la hram vin foarte mulți pelerini să se roage Sfântului Nectarie pentru a primi vindecare sufletească și trupească, dar vin și să-i mulțumească lui Dumnezeu și sfântului tămâduitor, deoarece mulți au primit vindecare în urma rugăciunilor făcute la Schitul Feneș.