Taina Sfântului Maslu în Parohia Pecinișca

Vineri, 30 noiembrie, la sărbătoare Sfântului Apostol Andrei, în Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Pecinișca s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu

✏ Autor: Claudiu Românu
⏰Data: 1 decembrie 2018
📰Secțiune: Pastoral

În anul Centenarului Marii Uniri 2018, vineri, de sărbătoare Sfântului Apostol Andrei, în Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Pecinișca s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Apropiindu-ne de Prazicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii și-au miruit trupurile și mai ales sufletele la această Taină, cerând lui Dumnezeu harul Preasfântului Său Duh, fără de care nimeni nu se mântuiește.

Biserica a fost înfrumusețată de prezența impresionantă a credincioșilor, dar și de preoții care au răspuns invitației părintelui paroh Pavel Găină: părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și paroh al Parohiei Domașnea, părintele Bogdan Belu de la Parohia Bârza, părintele Nicolae Vălușescu de la Parohia Cornereva și părintele Marius-Ștefan Dănănău, secretar al Protopopiatului Băile Herculane. Acest sobor de preoți s-a rugat lui Dumnezeu pentru sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor prezenți.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți la această taină, preoților, dar nu în ultimul rând, a mulțumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa dăruită asupra noastră.