Taina Sfântului Maslu în Parohia Verendin

Postul Nașterii Domnului a adus în Parohia Verendin din Protopopiatul Băile Herculane un prilej de bucurie, mulți credincioși s-au întărit în credință, fiind uniți în rugăciune la Taina Sfântului Maslu

✏ Autor: Claudiu Românu
⏰Data: 10 decembrie 2018
📰Secțiune: Pastoral

În Duminica a 31-a după Rusalii, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” - Parohia Verendin din Protopopiatul Băile Herculane, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în perioada Postului Nașterii Domnului. Slujba a fost oficiată de către părintele paroh Zaharia Cocie, părintele Filotei Gherman - starețul Mănăstirii Bogâltin, părintele pensionar Iosif Gaița și părintele Carol-Marius Bujdoso de la Parohia Mehadica.

Sfântul Maslu este Taina care, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea trupului cu untdelemn sfinţit, împărtăşeşte credincioşilor harul dumnezeiesc pentru tămăduirea bolilor trupeşti şi sufleteşti, pentru iertarea păcatelor şi întărirea sufletului. Taina Sfântului Maslu este şi taina comuniunii în rugăciunea unuia pentru altul, semn al dragostei creştine şi al solidarităţii cu cel aflat în suferinţă. Cel bolnav este mângâiat şi încurajat, simţind că nu este singur în suferinţa lui, întreaga Biserică rugându-se pentru el.

La sfârșitul slujbei, părintele Filotei a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre iertare. Părintele paroh a adresat mulțumiri părintelui pentru cuvântul bogat de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor prezenți.