Tinerii și bucuria de a dărui la Anina

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, peste 40 de elevi proveniți din familii nevoiașe din orașul Anina au primit, ghiozdane complet echipate pentru școală în cadrul campaniei „Ghiozdanul cu bucurii”

✏ Autor: Departamentul de Tineret

⏰Data: 14 octombrie 2018

📰Secțiune: Tineret

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, peste 40 de elevi proveniți din familii nevoiașe din orașul Anina au primit, miercuri 10 octombrie 2018, ghiozdane complet echipate pentru școală în cadrul campaniei „Ghiozdanul cu bucurii” derulată la nivel local de filiala ATOR Anina, alături de Protopopiatul Reșița.

Acțiunea s-a desfășurat la cele 4 școli din oraș, structuri ale Liceului „M. Hammer” din Anina, respectiv școlile din cartierele: Celnic, Anina-Centru, Steierdorf și Brădet și a reunit, alături de voluntarii de la ATOR BM din Anina și Centrul de tineret „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, preoții și profesorii coordonatori ai tinerilor, reprezentanți ai școlilor, oameni de bine, părinți, precum și delegați ai Protopopiatului Reșița și ai Departamentului de tineret al eparhiei.

În cadrul întâlnirilor desfășurate în școli, elevii beneficiari ai campaniei au primit, pe lângă „ghiozdanele cu bucurii”, îndemnuri și încurajări din partea organizatorilor să-și continuie studiile, să învețe o meserie, să-și construiască viitorul frumos și, desigur, să-și trăiască viața după voia lui Dumnezeu și învățătura Bisericii.

Fondurile necesare pentru achiziționarea celor 43 de ghiozdane distribuite, au provenit din donațiile strânse de voluntarii atoriști din localitate, precum și din partea Protopopiatului Reșița, în cadrul colectei organizată la nivel eparhial.

O mare parte din cei 5.000 lei necesari derulării campaniei la nivel local au fost strânse de tinerii ortodocși din localitate, coordonați de părinții Marius Negoiță și Horia Mailat, alături de profesorul de religie Marius Simion. Implicarea deosebită a tinerilor voluntari în această campanie se observă și din câteva mărturii ale acestora, redate în cele ce urmează.

„Ceea ce am vrut cu toții să arătăm a fost iubirea necondiționată, fericirea de a fi cu adevărat om. Am ales să ne gândim la cei ce au nevoie și ,astfel, am ales să ne gândim la noi, să realizăm frumusețea de a ajuta, de a trăi deodată cu fiecare suflare în parte. Am transformat măcar o parte de noapte, în zi. Cu prilejul acestei campanii, între noi toți s-au format legături. Legături așa de puternice încât fiecare sentiment pe care îl vedeam trăind în ochii copiilor, îl simțeam și noi traversându-ne sufletele. Cu toții am fost pătrunși de bucuria de a dărui, descoperind odată cu ajutorul oferit, că inimile ne-au fost invadate de fericire. Prin această întâlnire cu sufletele celor aflați în nevoie, am reușit să creăm al doilea Cer pe Pământ. Mulțumim tuturor inimilor care ne-au sprijinit să îndeplinim câteva dintre visele copiilor, cât și să facem parte din zâmbetul lor. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu această întâlnire, cu această bucurie de a oferi măcar puțină fericire acestor copii. Să iubim așa de mult încât universul să se miște în sensul inimilor noastre!” - sunt cuvintele pline de sensibilitate ale Medeei Prața, vicepreședintă a ATOR Anina.

La rândul său, tânăra Lorena Grosu - președinta filialei din Anina a ATOR Banatul de Munte - a mărturisit: „Ne bucurăm nespus de mult că am putut ajuta acești copii nevoiași. Am fost uniți și asta a contat, sperăm să ne implicam în continuare în astfel de campanii și să putem face în continuare bine. Campania "Ghiozdanul cu bucurii" este preferata noastră, ne face mare plăcere să ne exprimam liber și să ne putem da cu părerea despre ceea ce ar putea face fericit un copil aflat într-o situație nu tocmai bună.. Dumnezeu este și va fi mereu în mijlocul nostru, cu ajutorul Lui vom putea face mereu bine!”

”Campania: Ghiozdanul cu bucurii a trezit în mine foarte multe emoții pentru că am reușit să redăm speranță , să înțelegem cât de frumos e să dăruiești, dar mai presus de orice am reușit să împărtășim bucuria noastră cu ceilalți . M-a impresionat spiritul de echipă și devotamentul de care s-a dat dovadă în cadrul acestei campanii .M-a bucurat în mod deosebit să văd cum radiau de fericire copiii atunci când le-am oferit ghiozdanele. Le răsfoiau zâmbind cu fețele luminate și abia atunci am resimțit răsplată pentru fapta noastră. Am învățam să împletim credința cu milostenia și am realizat că totul e posibil dacă se află "Hristos în mijlocul nostru”, a mărturisit, la rândul ei, tânăra voluntară Ana-Maria Pünkösdy

„A fost o zi minunată pentru noi cei mari văzând copiii defavorizați zâmbind, probabil după mult timp și asta ne-a făcut și mai împliniți sufletește că munca noastră nu a fost în zadar și că am reușit să facem ceva frumos; știți vorba aceea "dar din dar se face Rai" Și, pentru că noi singuri nu am fi reușit fără ajutorul celor care ne-au ajutat si sprijinit din toate punctele de vedere - părintele Marius Negoiță și domnul profesor Marius, Simion, dorim să le aducem mulțumiri, acestora și tuturor celor care s-au implicat”, e de părere și tânăra Patricia Hulpoi.

„Sentimente de bucurie deplină și dragostea de a dărui au năvălit asupra sufletului meu și au rodit în cadrul campaniei de voluntariat intitulată:,,Ghiozdanul cu bucurii", la care au participat oameni deosebiți împreună cu noi, tinerii ortodocși din Banatul de Munte. Am învățat cu prilejul acestei campanii că suntem dăruitori binecuvântați care ne hrănim cu emoțiile și bucuria celor pe care am reușit să îi sprijinim”, a spus o altă tânără voluntară de la Anina - Delia Pünkösdy.

În semn de recunoștință și prețuire pentru implicarea lor deosebită în campania umanitară, părintele Mihai Ciucur - coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei - a oferit filialei ATOR BM din Anina cinci locuri gratuite în viitoarea tabără pentru tineret pe care Episcopia Caransebeșului o va derula în luna februarie a anului 2019.

Campania „Ghiozdanul cu bucurii” se derulează, în această perioadă, cu binecuvântarea chiriarhului locului, la nivelul întregii eparhii, până în prezent fiind oferite deja peste 300 de ghiozdane cu rechizite elevilor aflați în dificultate din tot județul Caraș-Severin.